Friday, August 27, 2010

TRIAL SPM IS AROUND THE CORNER!!




Assalamualaikum..

Emm, dah lama tak singgah ke blog kesayangan ni. Maklumlah, sekarang ni agak busy jugak lah. Sebab,
23 / 09 / 2010 >> TRIAL SPM!!
So, kena study la, kena buat revision la, kena buat latihan laa. Macam2 laa.

SPM ni tak boleh bawa main. Saya kena buat betul2. Tak boleh hampakan mak abah.

Cakap pasal exam, saya tak sangka yang saya top no 1 pelajar cemerlang dalam sekolah untuk exam pertengahan tahun.

Saya tahu yang result saya pun bukannya bagus sangat. Banyak yang perlu di tingkatkan. Huhu.

Lagi pun, maybe sekolah saya ni bukan setaraf sekolah2 mrsm mahupun sekolah kluster. So, kalau saya di campak masuk sekolah2 yang macam tu, ranking berapa saya duduk pun saya tak tahu.

Tapi, sekarang ni lupakan pasal ranking tu, setakat mid year exam apa lah sangat. Trial ni lagi penting, nak dapat biasiswa pun guna result ni tau!

So, saya tak boleh main2. Kena tingkatkan lagi saya punya result. Saya pun nak masuk U juga, tak pun belajar kat luar negara. Mesti best kan. Tapi, yang penting, kita teroka semua ilmu ni kerana Allah. Ingat tu!

Dan tak ada yang perlu dibanggakan kalau result kita cemerlang tapi akidah kita merosot~

Emm., untuk trial ni, saya dah buat target saya dah. Hope tercapai laa. Amin.

BAHASA MELAYU > 90++
BAHASA INGGERIS > 75++
SEJARAH > 80++
MATEMATIK > 100
PENDIDIKAN AGAMA ISLAM > 90++
CHEMISTRY > 88++
PHYSICS > 85++
BIOLOGY > 85++
ADDMATHS > 85++

Mudah2an target saya tercapai. Kalau boleh mestilah nak tinggi lagi. Hehe.

Bahasa inggeris saya tahu saya lemah, kadang2 bab2 latihan bahasa inggeris ni, rasa macam malas je nak buat. Huhu.

Apa2 pun berserah dan tawakal jela. InsyaAllah, semua boleh. Ingat tu Alyani. ^^

post signaturep/s: Tak sabar nak raya maksudnya tak sabar nak trial gak la~

2 comments:

  1. insyaAllah awak akan capai target awak..sentiase kerana Allah..

    ReplyDelete

jangan lupa komen~ ^^